Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

En fremmed kritiserer moren for at hun skjemmer bort babyen. Svaret må du få med deg.

Kilde: Facebook / Kelly Dirkes via. Little Things

Kjære kvinne fra Target.

Jeg har hørt det før, vet du. At jeg «ødelegger den babyen». Du var overbevist om at hun aldri ville lære seg å være uavhengig. Jeg smilte til deg, kysset hodet hennes, og fortsatte med handleturen.

Hvis du bare visste hva jeg vet.

Hvis du bare visste hvordan hun tilbrakte de første ti månedene av sitt liv. Helt alene i en steril metall-barneseng, med ingenting til å trøste henne annet enn å sutte på fingrene.

Hvis du bare visste hvordan ansiktet hennes så ut det øyeblikket barnehjemmet overleverte henne til meg så jeg kunne holde henne for første gang – flyktige øyeblikk av ro blandet med ren terror. Ingen hadde holdt henne på den måten før, og hun hadde ingen anelse om hva hun skulle gjøre.

Hvis du bare visste at hun ville legge i senga etter å ha våknet og aldri gråte – fordi frem til nå, var det ingen som ville ha kommet.

Hvis du bare visste at angst var en vanlig del av dagen hennes. Ofte slo hun hodet mot krybben, gjentatte ganger.

Hvis du bare visste at den babyen i bæremeisen er hjerteskjærende «uavhengig» og hvordan vi vil tilbringe minutter, timer, dager, uker, måneder og år på å overstyre den delen av hjernen hennes som skriker «traumer» og «ikke trygg».

Hvis du bare visste hva jeg vet.

Hvis du bare visste at babyen nå gråter når hun blir satt ned, istedenfor når hun blir plukket opp.

Hvis du bare visste at babyen «synger» fra toppen av lungene sine om morgenen og etter hun har tatt en lur, fordi hun vet at det vil føre til at noen løfter henne ut av senga og skifter bleien.

Hvis du bare visste at at babyen gjerne vil bli vugget i armene til mamma eller pappa istedenfor å vugge på seg selv.

Hvis du bare visste at det barnet fikk alle til å gråte den dagen hun ba om trøst, helt uoppfordret.

Hvis du bare visste hva jeg vet.

«Å skjemme bort babyen» er den viktigste jobben jeg noen gang vil ha, og det er et privilegium. Jeg vil bære henne for en liten stund – eller så lenge hun vil la meg – fordi hun skal lære at hun er trygg. At hun tilhører noen. At hun er elsket.

Om du bare visste…

Vis kommentarer

Anbefalt

Følg med når hun snur seg rundt.

Kjærligheten mellom far og datter er stor.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)